gallery/nogeenlogo
  gallery/pasfoto 2015

  Wie ben ik

   

   

  Marianne van der Heide 

  Alle kinderen verdienen een gelukkige tijd thuis en op school en daarmee een goede start in het leven. Als speltherapeut en trainer wil ik hier een bijdrage aan leveren en help ik kinderen graag bij het ontdekken, vergroten en verstevigen van mogelijkheden en kwaliteiten. Samenwerken met ouders en/of verzorgers en eventueel leerkrachten vind ik hierbij belangrijk.    

  Na het afronden van de opleiding Verpleegkunde heb ik bij de Bascule (academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie) gewerkt en brede ervaring opgedaan in het werken met kinderen met diverse problematiek. Om me verder te ontwikkelen, te verdiepen en om kinderen nog beter te kunnen helpen, heb ik de Post-HBO opleiding Speltherapie gevolgd en afgerond. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen en cursussen gedaan op het gebied van training en coaching.

  De afgelopen vijf jaar heb ik in het speciaal onderwijs als speltherapeut en sociotherapeutisch trainer verschillende trainingen (groep en individueel) en therapieën verzorgd waaronder speltherapie, sociale vaardigheidstrainingen, emotieregulatietrainingen, weerbaarheidstrainingen (Rots en Water), mindfulness, psycho - educatie en leekrachtbegeleiding.  

  In 2015 heb ik, samen met Rosalie de Best "Bureau Kind Kracht" opgericht en geven we weerbaaheidstrainingen, volgens de methode " Rots en Water",  in groepsverband (www.bureaukindkracht.nl). 

  Buiten mijn eigen praktijk volg ik supervisie, intervisie en heb ik een netwerk waarbinnen ik contact onderhoud met andere professionals. 

  Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.